top of page

סיפורי הצלחה

בדף זה יוצגו מספר מקרים לדוגמא בהם השיג המשרד ללקוחותיו את המקסימום האפשרי. המקרה שלך דומה? אל תהסס ליצור קשר.

מימוש זכויות רפואיות

למשרדנו פנה לקוח אשר סבל מגידול ממאיר בראשו שהותיר אותו מוגבל פיזית. משרדנו פעל למימוש זכויותיו של הלקוח הן במוסד לביטוח לאומי והן במספר חברות ביטוח בהן היה מבוטח. בעקבות טיפול המשרד, נמצא הלקוח זכאי לקצבאות הבאות:

א. קצבת נכות כללית בשיעור של 100%

ב. קצבת שירותים מיוחדים בשיעור של 175%

ג. קצבת ניידות בשיעור של 100%

הלקוח נמצא זכאי לקצבאות חודשיות בגובה מהמוסד לביטוח לאומי בגובה מצטבר של כ- 10,000 ש"ח.

 

בנוסף, משרדנו פעל למימוש זכויותיו של הלקוח על פי החוק לפיצוי נפגעי גזזת והוא נמצא זכאי למענק חד-פעמי בגובה 175,500 ש"ח וכן קצבה חודשית בגובה 2,272 ש"ח.

 

בנוסף, פעל משרדנו למימוש זכויותיו לתשלום תגמולי ביטוח בגין אבדן כושר עבודה וביטוח סיעודי מול מספר חברות ביטוח והוא נמצא זכאי לתשלומים חודשיים מאותן חברות בגובה מצטבר של כ- 10,000 ש"ח.

 

סה"כ, ללקוח משולם מדי חודש בחודשו קצבאות ותגמולי ביטוח בגובה כ- 25,000 ש"ח !

 

פיצוי כספי גבוה בגין תאונת דרכים

 

למשרד פנה לקוח צעיר, סטודנט בן 21, אשר נפגע בתאונת דרכים במנגנון "צליפת שוט" בדרכו להתנדב במסגרת מלגת לימודים.

בעקבות התאונה ולאחריה, החל הלקוח לסבול מכאבים עזים והגבלות תנועה בצוואר.

היות ומדובר במתנדב המבוטח בביטוח "נפגעי עבודה", הכיר המוסד לביטוח לאומי בתאונה כ"פגיעה בעבודה". בעקבות ההכרה, הוגשה למוסד תביעה לקביעת דרגת נכות ע"י הועדה הרפואית.

הלקוח נבדק שוב ושוב ע"י הוועדות הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, אולם אלו סירבו לקבוע כי נותרה אצלו דרגת נכות רפואית כלשהי בגין התאונה.

 

חשוב לציין כי כאשר מדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, אזי הקביעה של הועדה הרפואית בדבר קיומה ושיעורה של נכות רפואית הינה קביעה מחייבת - כלומר, הן הנפגע והן חברת הביטוח מחוייבים אליה.

כידוע, פגיעה שהותירה נכות רפואית בגופו של הנפגע מזכה אותו בפיצוי כספי גבוה לאין שיעור מאשר פגיעה שלא הותירה נכות. 

 

היות ובמקרה הזה, הוועדות הרפואיות קבעו שוב ושוב שאין נכות רפואית, הציעה חברת הביטוח לסלק את התביעה בפשרה בסך של 12,000 ש"ח.

 

הצעת הפשרה נדחתה על ידינו היות והאמנו שללקוח נותרה נכות רפואית וכי קביעותיהן של הוועדות הרפואיות פשוט אינן נכונות. משכך, הוגשה לבית המשפט תביעה וכן בקשה מיוחדת במסגרתה התבקש בית המשפט פשוט להתעלם מהחלטות הועדות ולמנות בעצמו מומחה רפואי נייטרלי ואובייקטיבי - וכך אכן היה. בית המשפט נעתר לבקשה ומינה אורטופד אשר קבע בחוות דעתו כי ללקוח נותרה נכות רפואית בשיעור של 20% לצמיתות!!.

 

נכותו הרפואית של הלקוח זיכתה אותו בפיצוי כספי בסך 650,000 ש"ח!! 

בית הדין לעבודה מכיר בליקוי רפואי נוירולוגי נדיר כפגיעה בעבודה

בפסק-דין תקדימי, הכיר בית הדין האזורי לעבודה בחיפה בליקוי רפואי נוירולוגי נדיר כפגיעה בעבודה אצל פקיד בנק לשעבר שעסק משך שנים רבות בכתיבה מרובה במסגרת עבודתו. התובע סבל מליקוי בשם "עווית סופרים" (Writer's Cramp), זהו ליקוי המופיע בזמן פעולת הכתיבה בלבד ומתבטא בהתכווצות סימולטנית של שרירי כף היד, דבר היוצר עווית בכף היד.

 

במקור, סבלו מהליקוי הזה בעיקר סופרים, שמטבע הדברים עוסקים בכתיבה יומיומית מרובה, ומכאן השם "עווית סופרים".

 

התיק עבר מספר גלגולים ותהפוכות עד להכרעה סופית בעניינו של התובע. בגלגול הראשון, במהלכו מונו על ידי בית הדין לא פחות משלושה מומחים רפואיים בתחומים האורתופדי והנוירולוגי, נדחתה התביעה בנימוק שהתובע לא הצליח להוכיח שהליקוי נוצר אצלו כתוצאה מתנאי עבודתו על פי תורת המיקרו-טראומה.

 

תורת המיקרו-טראומה פותחה במהלך השנים על ידי בית הדין הארצי לעבודה כאמצעי להכרה בליקויים ופגיעות נוספות שלא בא זכרן ברשימת "מחלות המקצוע" המוכרות בחוק הביטוח הלאומי. רשימה שלא השתנתה משנת 1956 ושאין לבית הדין סמכות להתערב בה.

 

אחת מהדרישות העיקריות להוכחת קיומה של "מיקרו-טראומה" היא הוכחת קיומו של "נזק מצטבר" שנגרם על ידי סדרת פגיעות זעירות, חוזרות ונשנות, שכל אחת מהן גרמה לנזק זעיר בלתי הפיך עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו, זה על גבי זה, גרמה לליקוי.

 

שלושת המומחים הרפואיים שמונו על ידי בית הדין בגלגול הראשון היו תמימי דעים שהופעת הליקוי אצל התובע קשורה מבחינה רפואית לתנאי עבודתו, ובעיקר כתיבה מרובה לאורך שנים, אולם בית הדין לא השתכנע שמתקיימת הדרישה של "נזק מצטבר".  

 

משרדנו הגיש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה אשר החליט להחזיר את התיק לבית הדין האזורי כדי שימנה את פרופ' אבינעם רכס מבית חולים "הדסה" כמומחה רפואי רביעי בתחום הנוירולוגי. בעקבות חוות דעתו של פרופ' רכס, שכללה שתי חוות דעת משלימות, קיבל בית הדין בסופו של דבר את התביעה וקבע כי מתקיימים מלוא הקריטריונים הדרושים לצורך הכרה בעווית הסופרים כפגיעה בעבודה בהתאם לחוק הביטוח הלאומי.

bottom of page